اکسس پوینت چیست؟
در این مقاله به بررسی این که اکسس پوینت چیست میپردازیم:
Wireless access point یا اکسس پوینت که به صورت اختصاری AP یا WAP گفته میشود و در فارسی نیز به معنی نقطه دسترسی است، در شبکههای بیسیم استفاده میشود. این تجهیزات این امکان را میدهد که از طریق آنها چند سیستم کامپیوتری را با شبکههای وایرلس به هم متصل کنیم و عملکرد آن شبیه به سوئیچ شبکههای کابلی در شبکههای وایرلس است. دستگاههایی که با اکسس پوینتها به هم متصل میشوند، یک شبکه محلی تشکیل میدهند که به آنها Wireless LAN یا WLAN گفته میشود.
کاربرد اکسس پوینت:
Access Pointها معمولا در ساختمانها و دفاتر بزرگ کاربرد دارند، به این صورت که با وصل شدن به سوئیچ، هاب یا روتر با کابل اترنت، سیگنالهای وایفای مورد نظر برای منطقه را فراهم میکنند. این تجهیزات سیگنالهای رادیویی را دریافت و ارسال میکنند و عملکردی مرکزی دارند، مانند رابط بین کاربر و روتر عمل میکنند، دادههای کاربر را به روتر ارسال میکنند و پاسخ را از روتر به کاربر برمیگردانند.
تفاوت روتر و اکسس پوینت:
روتر با ایجاد یک شبکه محلی LAN، مانند هاب عمل میکند و ارتباط بین دستگاهها را مدیریت میکند. اکسس پوینت یک دستگاه فرعی در LAN است که منطقه بیشتری را برای اتصال دستگاهها ایجاد میکند تا دستگاههای بیشتری بتوانند به شبکه وصل شوند. اکسس پوینت کار ایجاد دسترسی به شبکه توس روتر را انجام میدهد اما روتر LAN را مدیریت میکند، نقطه اتصال ایجاد میکند، امنیت فراهم میکند و با سیستمهای بیرون از شبکه ارتباط برقرار میکند. روتر بیسیم میتواند مانند اکسس پوینت عمل کند، اما برعکس آن ممکن نیست و همه اکسس پوینتها نمیتوانند به عنوان روتر کار کنند.
انواع اکسس پوینت:
- تجاری یا انترپرایزی
- دیواری یا سقفی
- تک بانده یا دو بانده
- مستقل و کنترلی
- داخلی و خارجی
– اکسس پوینت تجاری کاربران زیادی مثل هتلها، رستورانها و … دارند اما اکسس پوینت انترپرایزی برای سازمانها و شرکتهای بزرگ که امنیت بالا نیاز دارند مناسب است.
– اکسس پوینت دیواری در داخل دیوار نصب میشود و انتقال از ۱۵۰Mbps تا ۳۰۰Mbps را پوشش میدهد، اکسس پوینت سقفی روی سقف یا دیوار نصب میشود، میتواند تک فرکانس یا دو فرکانس باشد و فرکانس بالاتری نسبت به اکسس پوینت دیواری دارد.
– اکسس پوینت تک فرکانس، فرکانس 2.4 گیگاهرتز را پشتیبانی میکند، نرخ انتقال آن بین ۱۵۰Mbps و ۴۵۰Mbps است اما اکسس پوینت دو بانده هم فرکانس 2.4 هم 5.8 گیگاهرتز را پشتیبانی میکند، بزرگتر است و نرخ انتقال بیشتری دارد.
– اکسس پوینت مستقل در خانهها و شبکههای کوچک استفاده میشوند اما اکسس پوینت کنترلی یا Controller Based دارای پیکربندی، رمزگذاری، آپدیت و مدیریت متمرکز هستند و هزینه بالاتری دارند و برای پیاده سازی در مقیاس بزرگ استفاده میشوند.
– اکسس پوینتهای خارجی برای استفاده در فضای خارجی است بنابراین در برابر شرایط آبوهوایی سخت مانند: دمای بالا یا پایین، رطوبت و شرایط سخت مقاوم هستند، طول عمر بیشتر دارند و همچنین سیگنال قویتری لازم دارند در حالی که اکسس پوینتهای داخلی در فضای داخلی استفاده میشوند و نیازی به این موارد ندارند.
مزایای استفاده از اکسس پوینت:
- با اکسس پوینت تعداد دستگاههای داخل شبکه افزایش داده میشود و به ازای هر اکسس پوینت ۶۰ دستگاه را همزمان به شبکه میتوان وصل کرد.
- با اکسس پوینت میتوان دسترسی مهمان را بدون ایجاد تداخل در امنیت شبکه محدود کنیم.
- اکسس پوینتها در هر جایی که کابل اترنت باشد میتوانند قرار بگیرند، سری جدیدتر اکسس پوینت با +POE سازگارند در نتیجه حتی لازم نیست که کابل برق جداگانهای برای آن نصب شود.
جمعبندی:
در این مقاله با مفهوم اکسس پوینت، مزایا و انواع آن آشنا شدیم و به بررسی انواع آن پرداختیم. اگر شما هم به دنبال خرید اکسس پوینت هستید و یا برای خرید نیاز به مشاوره در این زمینه دارید، با کارشناسان مجرب نت فروش در تماس باشید.