راهنمای خرید مودم و انواع آن:
چرا باید مودم تهیه کنیم؟
امروزه اینترنت نیاز روزمرهی همهی ما شده و بخشی از زندگی ماست و در همه محیطها نیاز داریم تا به اینترنت متصل باشیم. حال بحث چگونه متصل شدن پیش میآید! خرید مودم یکی از رکنهای اصلی برای دسترسی به اینترنت است. مودم میتواند خانگی، قابل حمل و یا انواع دیگر آن باشد. عموم مردم سوالهایی در رابطه با تفاوت مودمها با یکدیگر دارند و این موضوع باعث میشود تا کاربر بدون اطلاع خرید اشتباهی را انجام دهد. در مقاله راهنمای خرید مودم قصد داریم تا در ابتدا شما با نحوه کار آن آشنا شوید و در انتها انواع مودم و تفاوتهای میان یکدیگر را درک کرده و خرید خود را با دقت بیشتری انجام دهید تا به اینترنتی ایدهآل دسترسی داشته باشید.
مودم چیست؟
مودم از ترکیب سه حرف اول دو کلمهی Demodulator و Modulator ساخته شده است. به طور خلاصه مودم یک دستگاه سخت افزاری است که با تبدیل سیگنالهای دیجیتال به آنالوگ و برعکس امکان اتصال به اینترنت را برای کاربران فراهم میکند.
بخش Modulator اطلاعات خروجی از کامپیوتر را به سیگنال آنالوگ تبدیل میکند و با این کار امکان ارسال اطلاعات از طریق خط تلفن، DSL و کابل فراهم میشود و بخش Demodulator سیگنال آنالوگ را به سیگنال دیجیتال قابل استفاده برای کامپیوتر تبدیل میکند، در واقع مودم امکان ارسال و دریافت اطلاعات از شبکهی اینترنت را برای کامپیوترها و روترها فراهم میکند. برای درک نحوه کار مودم باید بدانید که تکنولوژی کامپیوتر کاملا دیجیتالی است (برای مثال برای ارسال و دریافت اطلاعات به اعداد متکی است) و فناوری تلفن آنالوگ است و این بدان معناست که از سیگنالهای الکتریکی متنوع و پیوستهای برای انتقال اطلاعات استفاده میکند.
حالا ما خطوط تلفنی داریم که آنالوگ است و سیستمهایی که دیجیتال هستند این دو دستگاه نیاز به دستگاه مودم دارند. یک مودم از یک طرف به خط تلفن وصل میشود و از طرف دیگر به کامپیوتر (یا یک روتر وای فای) متصل است.
تفاوت مودم با روتر چیست؟
حال که با مفهوم مودم آشنا شدهاید، میبایست مفهوم روتر را نیز درک کرده تا تفاوت میان این دو دستگاه را متوجه شوید. روتر اینترنت را از مودم دریافت کرده و با دستگاههای دیگر به اشتراک میگذارد، اما با پیشرفت تکنولوژی روترهای خانگی قابلیت مودم را نیز درون خود دارند و به اصطلاح به آنها مودم/ روتر میگویند. در ادامه مقاله به انواع مودم میپردازیم تا به هدف خود برای خرید مودم نزدیکتر شوید.
انواع مودم:
به طور کلی انواع مودمها عبارتند از:
مودمهای داخلی: مودمهایی که به صورت تراشه جداگانه و یکپارچه در داخل دستگاههایی مانند موبایل و لپتاپ قرار دارند. به عنوان مثال موبایل هر فرد دارای یک مودم داخلی است که از طریق اپراتورهای موبایل به اینترنت متصل میشود.
مودمهای خارجی: دستگاههای مستقلی که اتصال با اینترنت را برقرار میکنند.
-
انواع مودم از نظر نوع اتصال:
- اتصال با سیم (wired)
- اتصال بیسیم (wireless)
-
مودم فیبر ( GPON )
مودم فیبر نوری که حرف آن به اختصار ( FOM ) است، رابط بین دستگاه الکترونیکی و شبکه اینترنتی است و در این شبکه برای انتقال سیگنال، از کابلهای فیبر نوری استفاده میشود. به طور ساده مودم فیبر نوری در سمت مشترک نصب میشود تا اینترنت فیبر نوری را از مخابرات تا کاربر هدایت کند. مودمهای فیبر نوری دو نوع ONU و ONT میباشد.
در این نوع مودمها کاربر میتواند با سرعت بالا به اینترنت متصل شود بدون نیاز به انتقال اینترنت از طریق کابل و یا تلفن، از طریق امواج پخش میشود. این مودمها مانند تلفنهای همراه به سیم کارت نیاز دارند و با سیم کارتهای دیتا نیز سازگار میباشند. معمولا اینگونه دستگاهها قابل حمل و بیسیم با قابلیت شارژ میباشند اما در مدلهای رومیزی نیز عرضه شدهاند.
کلمهی ADSL خلاصهای از (خط مشترک دیجیتال نامتقارن) Asymmetric Digital Subscriber Line است که یکی از فناوریهای اصلی زیرشاخه DSL میباشد. در هنگام فراهم کردن سرعت دانلود و آپلود به صورت نامتقارن عمل میکند که این نوع دسترسی به پهنای باند اینترنت، رایجترین روش استفاده از اینترنت محسوب میشود.
عبارت VDSL مخفف Very-High-Bitrate-Subscriber Line است که نسل جدید DSL بر بستر کابلهای شبکه میباشد. VDSL مانند ADSL برای فراهم کردن اینترنت عمل میکند اما تفاوت این دو در فناوری آنها میباشد که VDSL از فناوری به روزتری استفاده میکند، از سرعت بالاتری نسبت به ADSL برخوردار است و در بیشتر مناطق پشتیبانی میشود. برای دیدن تفاوت مودم ADSL و VDSL به مقاله “تفاوت بین ADSL و VDSL چیست؟” مراجعه کنید.
نکات مهم هنگام خرید مودم
توجه داشته باشید که برای اتصال به اینترنت باید مودم به روز با فناوری جدید داشته باشید. برند مودمی که داخل ایران نمایندگی داشته باشد را تهیه و سعی کنید محصولی بخرید که هم مودم و هم روتر باشد. اگر روتری را به صورت جدا تهیه کردید، خرید مودم به تنهایی کفایت میکند و طبق نیاز خود میتوانید مودم بیسیم و یا با سیم تهیه کنید. علاوه بر همهی این موضوعات، تعداد پورتهای LAN محصول نیز با توجه به نیاز خود مسئله مهمی میباشد.
جمع بندی
هنگام خرید مودم محصولی مطابق نیاز خود انتخاب کنید و توجه داشته باشید که اینترنت خانگی شما ADSL و یا VDSL میباشد. در غیر این صورت باید با توجه به نوع اینترنت خود، محصول را تهیه کنید.
اگر کارمند هستید و به اینترنت پرسرعت برای مصرف شخصی نیاز دارید، مودم قابل حمل و سیم کارتی بهترین گزینه برای شما میباشد.
برای خرید مودم یا گرفتن مشاوره تخصصی در این زمینه با کارشناسان مجرب شرکت رکن افزا در تماس باشید.